Therapie

Gedicht

Als ik zo blijf 

Als ik altijd blijf kijken
Zoals ik heb gekeken
Blijf ik denken
Zoals ik heb gedacht

Ervaringsgerichte therapie

Ben jij jezelf kwijtgeraakt door een trauma? Heeft jouw verleden een negatieve invloed op je functioneren? Voel je je somber of depressief? Heeft de burn-out je wakker geschud? Weet je het gewoonweg even niet meer? In het leven draag je soms een zware last met je mee. Een last die je maar blijft dragen. Je hebt geen idee hoe je hiermee om moet gaan of hoe je het los kan laten. Je hebt het gevoel dat niemand je begrijpt. Je draait rond en rond in dezelfde cirkel. Je bent de balans in het leven kwijt. Ben je toe om echt voor jezelf te kiezen en heb je de motivatie om weer een nieuwe balans in je leven te vinden? De ervaringsgerichte therapie die ik aanbied kan dan voor jou een oplossing zijn.

Durf te leven

Wanneer jij kiest om actie te ondernemen en met jezelf aan het werk te gaan door ervaringsgerichte therapie, kan dat mogelijk uitkomst bieden. De therapie helpt om datgene wat jou is overkomen of wat ervoor gezorgd heeft dat je je ‘stuurloos’ hebt gevoeld een plek te geven. Je krijgt inzicht in jouw patronen en gewoontes en hoe je deze  zo kunt inrichten of veranderen dat de energie in jou weer gaat stromen.

Het aanvaarden en/of accepteren van jouw last en de manier hoe je hiermee om kunt gaan en/of het los durven te laten, zorgen ervoor dat je je weer vrij voelt. Je ziet weer de mogelijkheden die het leven jou biedt. Je durft weer te ‘LEVEN’.

We starten met een intakegesprek

Je bent van harte welkom in mijn praktijk voor een intakegesprek. Daarin bekijk ik samen met jou welke mogelijkheden er zijn om weer richting te geven aan je leven. De combinatie van praten en ervaren helpt jou om een bewustwordingsproces in gang te zetten. Je ontdekt de vele mogelijkheden die in jezelf aanwezig zijn om de verbinding weer te kunnen maken met wie je echt bent.

In overleg met jou gaan we op zoek naar jouw verlangens en doelen die je wilt bereiken tijdens de therapie. Daarnaast wordt de duur van het traject ingeschat.

Een gericht therapeutische behandeling met behulp van ervarings- en/of lichaamsgerichte therapie helpt onder andere bij:

  • burn-out
  • traumaverwerking met behulp van onder andere EMDR
  • verlies- en rouwproblematiek
  • vergroten van zelfvertrouwen
  • ontdekken en uiten van persoonlijke emoties en gevoelens
  • ontdekken van eigen identiteit

Er zijn diverse zorgverzekeraars die de therapie voor een deel vergoeden onder de aanvullende verzekering “alternatieve geneeswijze”. U dient zelf contact op te nemen met de verzekeraar.

Afspraak voor een intakegesprek