Persoonlijke missie

Missie van Praktijk Balans

Ik werk vanuit mijn hart en met mijn ziel. Mijn missie is om mensen zich bewust te laten worden dat zij ‘de regisseur’ van hun eigen leven zijn. Dat zij meer dan de moeite waard zijn om er te zijn. Dat zij iets te bieden hebben in deze wereld. Hoe belangrijk het is jezelf te vertrouwen en in jezelf te geloven en wat dit voor ongekende mogelijkheden geeft. Ik wens eenieder toe dat zij in zichzelf geloven, inzicht krijgen in hun eigen kwaliteiten en zichzelf gaan vertrouwen zodat ze voluit kunnen leven en genieten vanuit aandacht en liefde voor zichzelf en liefde voor de ander.

Wie ben ik?

Ik ben Ernst Jan van Heyningen. Ik ben getrouwd en samen hebben wij drie kinderen. Ik noem mijzelf een ‘laatbloeier’. Ik ben mijn carrière namelijk gestart als tapijtverkoper. Daar werd het mij al snel duidelijk dat het werken met mensen mijn interesse had. Na zeven jaar heb ik mijn interesse verlegd van het bedrijfsleven naar de zorg. Ruim twaalf jaar heb ik met veel voldoening als begeleider gewerkt in een setting voor mentaal beperkte mensen. Na mijn hbo-opleiding Dramatherapie ben ik in 1998 mijn eigen praktijk gestart.

Mijn interesse

Als vaktherapeut heb ik mij vervolgens verder ontwikkeld binnen verschillende vormen van hulpverlening. Met name ervarings- en lichaamsgerichte therapie hebben mijn grote interesse. Daarbij heb ik mijn ervaring en kennis ook binnen het bedrijfsleven kunnen uitbreiden door het geven van teamtrainingen, teambuildingssessies, coachingtrajecten en persoonlijke ontwikkelingtrajecten.

 

Begin jaren ’90 heb ik een zware periode in mijn leven meegemaakt. Ik moest echt vanaf de bodem mijn leven weer opbouwen. Achteraf heeft deze moeilijke periode een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Zelf heb ik met behulp van verschillende leertherapieën en opleidingen binnen het ITIP (School voor Leven en Werk) mogen ervaren dat ik weer het contact met mijn lijf en met mijzelf heb gevonden. De combinatie van praten en ervaren hebben mij hierbij enorm geholpen.

Eigen ervaring

Het begeleiden van mensen geeft mij veel voldoening. Ik vind het moedig wanneer mensen ervoor kiezen om met zichzelf aan de slag te gaan. Het is bijzonder om een periode mee te mogen reizen in hun leven. Om hen te begeleiden en te inspireren om op zoek te gaan naar dat wat hen belemmert het leven te leven waar men naar verlangt. En uiteindelijk de sleutel te vinden om weer voluit en vanuit jezelf te leven en die keuzes te maken die voor jou goed zijn. Dat maakt het werk voor mij zo fascinerend en dankbaar om te doen.

Afspraak voor een intakegesprek