Praktijk Balans
Waar vind jij balans in je leven?

Hoe ervaar jij het als je uit balans bent? Ben je op zoek naar hoe jij je balans weer terug kunt vinden om weer vol zelfvertrouwen het leven aan te gaan? Welke stappen kun je nemen om die balans te ervaren waar jij je goed bij voelt? Wat heb jij nodig om lichaam en geest in balans te krijgen?

Ik help mensen weer de balans in hun leven te vinden

Mijn naam is Ernst Jan van Heyningen en ik heb sinds 1998 mijn eigen praktijk onder de naam Praktijk Balans. Ik ben ervan overtuigd dat ons leven een voortdurend proces is van in en uit balans zijn. Het leven daagt ons uit. Het uit balans zijn geeft aan dat we de controle kwijt zijn waardoor we uitgedaagd worden om nieuwe manieren te vinden om die balans weer te vinden. 

Het uit balans zijn nodigt ons uit om in actie te komen en daarmee op zoek te gaan naar nieuwe wegen. Ik zet mij in om mensen te begeleiden die in hun leven ‘vastlopen’ of door omstandigheden het gevoel hebben ‘stuurloos’ te zijn. Ik help mensen weer de balans in hun leven te vinden.

Waar mag ik jou bij helpen?

  • Het zoeken naar een nieuwe balans in je leven
  • Het ervaren dat uit balans zijn je ook een vorm van vrijheid geeft
  • Het bewust worden dat verandering nodig is om jouw balans weer te vinden
  • Het ervaren dat de balans tussen lichaam en geest jou energie brengt
  • Het stuur weer in eigen hand te nemen

Wat is mijn werkwijze?

Ik begeleid mensen in het vinden naar de voor hem of haar juiste balans in het leven. Mijn manier van werken doet een appèl bij mensen op:

  • Het ervaren
  • Het vinden van  de eigen manier
  • Het beleven van plezier
  • Het durven nemen van risico’s

Door gebruik te maken van ervaringsgerichte vormen zoals onder andere drama, mindfulness, bokstechnieken, voice dialogue, lichaamswerk en familieopstellingen ontdek je de vaste patronen die je jezelf hebt aangeleerd en de valkuilen waar je regelmatig in terechtkomt. Dat biedt je de mogelijkheid om een proces van verandering aan te gaan. Te ontdekken wat jouw manier van aanpak is om uitdagingen aan te gaan in het leven. Zo vind je de verbinding tussen lichaam, geest en hart.

Ervaren

Zodra je gaat ervaren, word je in beweging gezet. Ervaren laat je voelen en ontdekken. Via ervaring kom je snel tot de kern van je doel of vraag.

Jouw manier

Ik werk op maat. Dat betekent dat ik je help bij het zoeken naar jouw manier van aanpak. Wat past jou het beste en waar voel jij je goed bij? Waar gaat het bij jou stromen en voel je verbinding met jezelf en de ander?

Plezier

Plezier en humor doen iets met ons gevoel en functioneren. Door humor te gebruiken, kun je loskomen van bepaalde situaties. Je kunt buiten bepaalde kaders denken en nieuwe inzichten verkrijgen. Dit leidt ertoe dat je nieuwe en verfrissende perspectieven kunt aannemen en met nieuwe ideeën en oplossingen kunt komen.

Risico’s durven nemen

Wij voelen ons over het algemeen prettig wanneer we in onze eigen comfortzone blijven. Dat voelt veilig. Door het nemen van risico’s leren wij onszelf nog beter kennen. Tegelijkertijd helpt het nemen van risico’s ons bij het ontdekken van onze mogelijkheden en kwaliteiten. Het draagt bij aan onze persoonlijke ontwikkeling.

Verzekeringen/vergoedingen

Dit overzicht is samengesteld uit informatie welke de zorgverzekeraars op hun website publiceren. De gegevens zijn recentelijk en gelden voor 2020.
Aan dit overzicht kunnen geen rechten ontleend worden. Indien nodig wordt het overzicht aangepast.

(Ernst Jan van Heyningen Vaktherapeut/trainer) is aangesloten en geregistreerd bij de NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen) Registratienummer: 476-26121962.

Indien u via Praktijk Balans een factuur wilt ontvangen zal uw zorgverzekeraar de ‘consulten’mogelijk deels vergoeden. De vergoedingen vallen over het algemeen onder de Aanvullende verzekering onder het ‘kopje’ Alternatieve zorg en/of psychologische hulpverlening. Afhankelijk welke polis u heeft wordt door uw zorgverzekeraar bekeken hoeveel u vergoedt krijgt. U dient echter zelf goed te informeren bij uw eigen zorgverzekeraar.

Als u gaat informeren is het van belang dat u aangeeft bij welke beroepsgroepen Praktijk Balans staat ingeschreven en dat het gaat om een ‘groepsbehandeling’ en/of ‘consulten’. Praktijk Balans is ook in het bezit van de AGB-code. Als de zorgverzekeraar deze wil hebben kunt u deze bij ons opvragen.

Met al deze informatie moet uw zorgverzekeraar aan kunnen geven of de ‘behandeling/consulten’ worden vergoed.