Praktijk Balans

centrum voor therapie, training en opvoed ondersteuning

Praktijk Balans is een centrum waar zowel kinderen als volwassenen terecht kunnen voor therapie, coaching, training en opvoedondersteuning. Praktijk Balans onderscheidt zich door zijn ervaringsgerichte aanpak. Voor uitgebreide informatie kijk bij ‘aanbod’. 

Binnen ons aanbod is er een keur aan mogelijkheden om bijvoorbeeld binnen de ontwikkeling van kinderen extra ondersteuning te bieden als het gaat om bijvoorbeeld sociale vaardigheden. Wij geven al meer dan 18 jaar de Kanjertraining met een buitengewoon succesvol resultaat. Maar ook de training ‘ Slim en Sociaal’ voor begaafde- en hoogbegaafde kinderen wordt opvallend positief ontvangen. De ‘ Turbotraining’ voor groep 8ters geeft kinderen een extra basis mee voor de middelbare school en wordt gezien als een preventieve training ter voorbereiding op de middelbare school. 

Voor therapie en coaching kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht bij Praktijk Balans. Vaktherapie drama, EMDR, mindfulness,  en wandelcoaching nemen inmiddels een belangrijke plaats in binnen het aanbod van Balans. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar ons ‘aanbod’.

We krijgen in ons leven allemaal te maken met verlies. Dit overkomt ons ofwel op jonge leeftijd of als we ouder zijn. Het neemt niet weg dat een overlijden van een dierbare ingrijpt binnen ons dagelijks bestaan en grote veranderingen met zich mee brengt. Praktijk Balans is gespecialiseerd in ‘rouwverwerking’ bij kinderen en volwassenen.
Praktijk Balans ontwerpt trainingen op maat voor basis- en middelbare scholen met verrassende effecten. U kunt uitgebreide informatie vinden bij het ‘aanbod’.

 

 


 

Medewerkers Praktijk Balans 

Ernst Jan van Heyningen (1962)

Ik heb als therapeut/coach/ trainer sinds 1998 een eigen praktijk onder de naam Praktijk Balans. Tijdens de opleiding aan de Hoge School van Utrecht ben ik als Vaktherapeut drama mijn stageperiode gestart binnen de RIAGG- Zuid te Rotterdam. Gedurende 2 jaar heb ik binnen deze instelling creatieve therapie drama geintroduceerd en opgezet. Groepstherapie en individuele therapie aan kinderen en jongeren met uiteenlopende problematieken was mijn werkgebied. Na mijn afstuderen ben ik 2 jaar verbonden geweest aan het psychiatrisch centrum Zon&Schild (nu Symforagroep) te Amersfoort op de afdeling Fornhese voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Hier heb ik bovendien mijn registratie behaald.

Van 1998 t/m heden houd ik mij bezig met het geven van o.a. theatertrainingen/persoonlijke ontwikkeling voor bedrijven en geef ik trainingen en therapieën in mijn eigen praktijk. Bij het Hellinger Instituut te Groningen heb ik de opleiding systemisch werken en familieopstellingen gevolgd. Bij het ITIP (Instituut Toegepaste Integrale Psychologie) School voor Leven en Werk heb ik de 3 jarige opleiding gevolgd voor Persoonlijke ontwikkeling. Aansluitend de opleiding energetisch lichaamswerk. Ik ben verbonden aan het kernteam van Betterbeme. Een organisatie die zich bezig houdt en richt op het begeleiden en coachen van jongvolwassenen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik ben getrouwd met Jonnie en wij hebben 2 zoons en een dochter.

 


 

Marga Douben (1959) - Orthopedagoge

Iets betekenen voor kinderen en ouders, hun relatie te verbeteren en groei in gang te kunnen zetten is de kern van mijn werk. Vaak zie ik dat ouders en kinderen onbedoeld in een patroon zijn vast komen te zitten. Er is dan vaak sprake van spanning en druk om het anders te doen, maar het lukt niet. Daarin een bijdrage leveren en zien dat ze met elkaar resultaten boeken is een belangrijke drijfveer voor mij.

Kanjertrainer zijn is één element in dit geheel. Het is genieten om te zien hoe kinderen veranderen in positieve zin: meer zelfvertrouwen krijgen, beter met zichzelf en anderen omgaan. Het geeft gewoon veel vervulling en voldoening voor trainers, ouders en kinderen!