Omgaan met Boosheid

Het omgaan met emoties is voor kinderen over het algemeen moeilijker dan wij als ouders soms denken. Emoties zijn signalen die ons vertellen hoe het met ons is. Door te luisteren naar onze gevoelens komen we te weten wat we nodig hebben. En zo heeft iedere emotie een functie.

In onze westerse maatschappij zijn wij in het algemeen erg gericht op de ratio. Het gevoelsleven blijft toch iets waar we niet makkelijk contact mee weten te maken. En het is al helemaal lastig hoe hier mee om te gaan. Wanneer wij niet goed luisteren naar het signaal wat ons lichaam geeft kunnen er emoties zoals frustratie, drift en boosheid ontstaan. We stapelen als het ware de emoties op. Dit resulteert vaak in ongewenst gedrag, waardoor de boosheid geen ruimte krijgt of verder onderdrukt wordt. Ook klachten zoals o.a. buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid en depressiviteit komen als gevolg van het onderdrukken van de emotie regelmatig voor. En voor we het weten bevinden we ons in een negatieve spiraal.

balans-flyers-omgaan-met-boosheid

In de cursus ‘omgaan met boosheid’ leren kinderen emoties kennen en herkennen.

De emotie – boosheid– staat centraal tijdens de cursus. De kinderen krijgen d.m.v. oefeningen tips mee met betrekking tot het uiten van boosheid en hoe je deze tips toepast in de praktijk. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het bewust worden van eigen emoties in het lichaam.

Doelgroep                                               : kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar

De training bestaat in totaal uit 5 bijeenkomsten.

Aantal bijeenkomsten kinderen         : training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 60 minuten
Aantal bijeenkomsten ouders             : 3 ouderbijeenkomsten van 60 minuten

Wilt u meer informatie over de kosten en de vergoedingen neem dan contact op met Praktijk Balans.

 

Heeft u een vraag?